Nieuwsbrief gezelschapsdieren januari 2017

Nieuwsbrief januari 2017

In februari is het weer tijd voor de maand van het gebit. Ook nemen wij helaas afscheid van dierenarts Gineke, zij is een nieuwe uitdaging aan gegaan bij de Faculteit Diergeneeskunde, wij wensen haar heel veel succes!

Dit jaar wordt de elfde editie van de Maand van de Gebitsverzorging georganiseerd. Ook onze praktijk doet hieraan mee en besteedt in februari extra aandacht aan het gebit van uw kat of hond. U kunt voor een gebitscontrole langs komen en advies krijgen over hoe u het gebit van uw hond het beste gezond kunt houden. Dit kan door de tanden te poetsen en gebitsverzorgende voeding en/of kauwproducten te gebruiken. Ook zal de assistente beoordelen of er eventueel een gebitsbehandeling nodig is.

Iedere woensdag in februari van 14.30 u – 15.00 u is er een GRATIS gebit spreekuur voor uw hond of kat.
Dit spreekuur wordt verzorgd door de assistentes, tevens ontvangt u een leuke attentie en 10% korting op een eventuele behandeling.

Maak nu een afspraak, tel. 079-361 0707 of stuur een email via info@dapzoe.nl

Voor meer informatie klik hier op onze website en hier op de website van de maand van het gebit.

Afscheid dierenarts Gineke

Beste baasjes van de kleine boefjes,

Helaas ga ik de praktijk na 3 zeer plezierige jaren verlaten.

Ik heb een nieuwe uitdaging bij de faculteit diergeneeskunde aangeboden gekregen. Deze kon ik niet weigeren. Mede omdat ik dan met dieren in dierentuinen etc. mag gaan werken, iets wat ik altijd al wilde.

Ik ga al mijn patiënten ontzettend missen, ook al missen zij mij waarschijnlijk wel wat minder erg.

Ook heb ik met veel plezier gewerkt met een ontzettend leuk team, fijne eigenaren en de dierenambulance.

Al met al wil ik iedereen bedanken voor de fijne 3 jaren en ga ik het hier missen. Succes met de boefjes, dat ze mijn collega’s nog vele jaren het leven zuur (of heel leuk) mogen maken.

Groeten Gineke

Dierenarts

Brrrr, koud buiten!

Het is weer kouder. Dit betekend dat er ook weer veel gestrooid zal worden. Dit zout kan tussen de voetzooltjes van uw huisdier gaan zitten wat irritatie op kan leveren, uiteindelijk kunnen er zelfs wondjes ontstaan. In de winter is het dus belangrijk om de voetzooltjes van uw hond of kat wat vaker te bekijken, ook kunt u de voetzooltjes beschermen met vaseline. Na de wandeling kunnen de pootjes indien nodig met water schoon gemaakt worden, vergeet ze dan niet goed na te drogen.


Ook zien we nog wel eens nare ongelukken met katten en auto’s. Met het koude weer zoeken katten vaak een lekker warm plekje, zo ook onder een warme motorkap van een net geparkeerde auto. Als de auto plotseling start kunnen deze katten zwaargewond raken of zelfs overlijden. Even op de motorkap slaan voor u vertrekt of anderszins geluid maken kan dit voorkomen.


Daarnaast kunnen katten met hun avontuurlijke aard en kleine formaat het nog dunne ijs soms wat overschatten en zo door het ijs zakken of er zelfs onder schuiven! Het is daarom ons advies deze maanden voorzichtig te zijn met het naar buiten laten van uw kat.


Ook neemt het risico op een vergiftiging met antivriesproducten toe. Antivries en koelvloeistoffen bevatten giftige stoffen zoals etheenglycol. Deze stoffen zijn helaas niet vies maar ruiken en smaken vaak zoet. Katten kunnen bijvoorbeeld door geknoeide vloeistoffen heen lopen en ze vervolgens van hun pootjes likken. Drie kleine slokjes kunnen voor een hond van 10 kg al ernstige gevolgen hebben. Neem direct contact op met uw dierenarts indien u vermoedt dat uw dier in contact is gekomen met een van deze middelen!


Vul de enquête in en win!

U kunt nog steeds mee doen met de enquête! Dit is nog mogelijk tot 1 maart 2017, hierna zullen wij de winnaars van de cadeaubonnen bekend maken!
Graag zouden wij u willen vragen om even de tijd te nemen onze enquête in te vullen. De enquête invullen duurt slechts enkele minuten. Wij werken continu aan onze kwaliteit en graag zouden wij daarom inventariseren wat u van ons en van onze zorg vindt.

U kunt de enquête invullen via deze link: klik hier

Onder alle deelnemers verloten wij 2 cadeaubonnen ter waarde van 25 euro, vrij te besteden aan bijvoorbeeld een vaccinatie.

U kunt de enquête anoniem invullen, indien u kans wil maken op een van de twee cadeaubonnen ter waarde van 25 euro dan kunt u aan het einde van de enquête uw e-mailadres achter laten.

Wij stellen uw mening zeer op prijs! Bij voorbaat hartelijk dank voor uw deelname.